Takato

مرکز تحقیقات کاربردی و تولید بذر (تکاتو)

 

در نیم‌قرن گذشته سویا از نظر میزان تولید پـس از گنـدم و ذرت در رده سـوم، و از نظـر ارزش غذایی پس از ذرت در رده دوم جهانی قرار داشته است. سویا گیاهی است که علاوه بر تولید دانه به‌عنوان یکی از مهم‌ترین منابع گیاهی جهت تأمین روغن، سایر بخش‏های هوایی آن نیز به‌عنوان علوفه مورد استفاده قرار می‏گیرد. همچنین کشت این گیاه به دلیل تثبیت بیولوژیکی ازت، موجب تقویت خاک‏هاي زراعی می‏گردد. از دانه این گیاه بیش از 100نـوع فرآورده تجاري مختلف به دست می‏آید که مـی‏تـوان بـه محـصولات لبنـی ماننـد شـیر، پنیـر، مارگارین، فرآورده‌های دارویی مانند داروهاي ضد پوکی استخوان و ضـد سـرطان، محـصولات غذایی مانند نوشیدنی، شکلات و غیره اشاره کرد. با توجه به اهمیت گیاه سویا تأمین نیازهای غذایی انسان و دام، در  جدول ذیل به برخی از ارقام جدید شرکت‏های مهم تولیدکننده بذر  این محصول در خارج از کشور اشاره شده است

ادامه مطلب: برخی از ارقام سویا تجاری در سالهای 2015 تا 2017